Sunday, 20 August 2017

2 Months Already


Image result for tumblr

Aha yelah sedar tak sedar dah 2 bulan tak balik rumah.
Sedar tak sedar macam macam dah buat dalam 2 bulan ni.
Sekejap ijtihadik, sekejap masuk debate, sekejap budak sekolah rendah datang, sekejap pulau perhentian. Banyak sangat benda yang perlu diupdate.

Ni pun curi masa rehat untuk main komputer. Kalau ilham mencurah nak tulis apa in Shaa Allah akan melabur segala idea dan cerita dalam ni. In Shaa Allah la kan. Tapi cerita pasal Pulau perhentian tu tak boleh lagi nak cerita sebab benda tu sangat best + dengan gambar lagi nanti. Baru je 18/8 haritu gi pulau. Selalunya blog ni benda yang lama je cerita. Benda yang baru berlaku tu kena tunggu lama dulu baru update. As usual la. Ye dok. HAHA

Ijtihadik, macam biasa. Setelah beberapa bulan jaga muka guna aloe vera, scrub, facial cream bagai2 untuk hilangkan sunburn yang telah burn ijtihadik semester 1, terburn kali kedua untuk ijtihadik semester 2. Dan segala penjagaan muka selama beberapa bulan menjadi agak sia sia.

Tapi tak apa, husnudzon punya pasal, org yg experience kena sunburn banyak kali akan kata

" Muka putih tak active kat sekolah. "

Jangan menidakkan sebab benda ni hanyalah satu husnudzon yang direka khas buat mangsa2 matahari.

Ijtihadik, macam biasa. Ada berkuda memanah berenang semua. Tapi kali ni ada kelainan sikit sebab sebelum sebelum ni selalunya ijtihadik tu berjalan dengan teratur. Tapi kali ni berjalan dengan lancar je teratur takde. Sebab macam ada je org yang malas buat berkuda dia terus gi memanah ke apa ke. Macam sukahati ko la nak main apa. Untuk berenang tu kot baru cm semangat kit. Biasa ah berkuda ngan memanah atas darat. Berenang selalunya yang paling org excited. Lagi2 haaaaaaaaaaa shh yg batchmate yang baca sila diam2 kalau paham. Yang tak paham, pun diam. Anggap je benda tu senang untuk dipahamkan.

Baru2 ni ada budak sekolah rendah sultan ibrahim 4 & sekolah rendah apa tah nama pelik dia datang Kopu. Disebabkan jadi PRS, cikgu pun suruh PRS Form 2 handle dak2 sekolah rendah yg datang ni. Darjah 6 ah semua. Dorang datang melawat. Agak boring masa tunggu habis taklimat untuk dorg. Sapa suka taklimat? No one. 

Lepas habis taklimat baru kitorg bahagikan beberapa kumpulan untuk bawak segroup2 pergi jalan2 sekeliling maktab. Sebelum jalan2 banyak tu bawak dorg gi dewan selera. Dan benda yang paling lawak kalini sbb makanan kat dewan selera tu adalah bihun yang sangat sedap. Sebelum ni dapat bihun yang sedap tapi kurang rasa. Tapi kali tu rasa mcm makan bihun kat hotel. Kitorg yang makan ni pun rasa unbelievable gila penipuan yang dilakukan ni.

Okay masa rehat pun nak habis. Entry pulau perhentian akan disambung. In Shaa Allah hujung minggu ni sebab cuti raya haji. See ya