Saturday, 3 February 2018

Missing Home



Dah dua bulan duduk dekat sekolah ni ha tak balik balik. Bulan Januari memang ada masa 3 hari cuti tapi tak balik, nak buat macam mana. Setakat 3 hari nak balik dari Ganu ke Shah Alam, tak berbaloi la jugak rasa.

2 bulan duduk ni la macam macam dapat. Dapat kesedaran nak study, dapat kesedaran nak khatam, dapat kesedaran nak start sport, dapat kesedaran yg tahun ni busy nau dari tahun lepas. Tak da dah masa nak tidur lepas subuh setiap kali weekend, takde dah takde. Pastu dapat jugak kesedaran yang semester satu punya exam pun important. Everything is important sebenarnya tapi diri sendiri yang tak sedar. ototo ayat. berfalsafah.

Dalam 2 bulan ni pun memang banyak gila benda nak kena prepare. Prepare untuk sukantara nanti, prepare untuk drama fest, exam etc. Haa sukantara tu memang sumpah cakap mmg bakal gelap la ya anak2. Ready ready lah sunblock yang EPF dia sampai 1000. Sebab ZZ punya muka kalau sunburn memang akan hilang dalam masa 3 tahun la mungkin sbb tahun2 lps punya sunburn pun tak hilang lagi, pastu nak bakar lagi mashala. Takziah muka.

                                                                                                                                                                

Bila busy macam ni baru start balik homesick yang dah setahun lebih tak rasa. Homesick yang masa form 1 rasa tu, tetiba datang masa awal form 3. Taktahu la kenapa. Emosional kemain tahun ni. Tak faham jugak sebenarnya. Tahun lepas kalau sebulan sekali pun takda la emo sampai macam ni skali. Tahun ni kalau dah start emo tu kalau hari2 pun nak nanes.

Okay stop pasal ni, taktahu nak cerita apa senanya untuk dua bulan awal 2018 ni. Everything went better than expected, being a leader kepada org yang dah start matured, Alhamdulillah. Cuma sometimes ada je benda2 kecik yang jadi, kadang2 dibesarkan. Time management, perangai malas masing2, that is what my teacher told me la untuk ubah my own batch. 

Tapi susah jugak kalau kita sorg nak ubah, orang lain taknak ubah. Actually for time management bukan my batch je yang patut jaga, even batch2 lain pun, sekolah lain ke, orng luar ke, time is very important senanya. Zz sendiri pun tak manage dengan betul. Sama semua. Tapi sampai sekarang cm takda progress nak ubah. And i sendiri don't know how to fix. So sapa2 yang tahu how to change attitude batch ZZ pasal time management, i'm really thankful. 

Ha ni dah kenapa tetiba.
Biarlah.

I'm very excited nak balik rumah nanti masa cuti 14hb February. Ikutkan hati nak beli hadiah untuk birthday abg long 14 and for my mom 16hb. And for myself 18hb. Tapi yelah, student ni duit cepat pokai. Plan baik pun takda duit takda guna. 

Ni je rasanya entry untuk kali ni. Tak banyak, memang sikit. In Shaa Allah cuti 14hb jumpa lagi.

Ciau.