Monday, 2 October 2017

Wheres 9th October

Related image

The time goes too fast. From not knowing whadehel is the blogger is for, until now. From too much 'homesicking', until being really independent. From "i hate them, they hv too many bad attitudes." to "now i understand them". From crying while calling mom for 24 hours, to "i don't have topups". To "don't bring smartphones" to "pelan internet anda telah berjaya". For anyone yang tak faham, act macam anda faham. 

And also, tuptap 2017 tak lama habis dan final pun makin dekat. I didn't prepare anything for my final test. Too many confusing, challenging things happened from the first day until now. Tak sangka blog pun dah dalam 5 tahun pakai. Biarlah takda orang baca ke apa ke, this is my blog so i punya pasal. 
Banyak gak belajar dalam dua tahun ni, belajar appreciate member, belajar baik buruk, belajar nakal tu mcm mana, belajar siapa kawan siapa tak, belajar apa nak buat kalau kena fitnah, belajar berkorban tu mcm mana, belajar terdesak mcm mana, i've learned so many things. Feeling thankful for everything i've got.

Beberapa hari lepas, my parents came from Shah Alam to my maktab for a program. Ada program yg KSIB (Kelab Sokongan IbuBapa) by form 2 buat untuk form 1, 2 and 4 hari Sabtu. Semua penceramah (three of them) kawan ayah. So everything goes well biarlah 3 penceramah tu one of them yg mengantukkan semua org. First penceramah is Mr Amin. At first masa dia bercakap bagai i didnt expect dia akan cari volunteer and my father suruh anak dia. Gigih ayah cari anak dia duk mana. 

Taklah rasa menyesal pun pergi depan, sebab mmg memula challenging gila Mr Amin suruh zz (zizie as my nickname there), angkat macam2 barang, dh pegang beg, ada botol pulak lagi, ada gelas pulak lagi, then he told me to amik rm50 yang dia letak atas lantai. I really can't la. Pastu dia pi letak pulak rm300 atas lantai. No one la yang tak rasa tercabar, so zz tried to amik, dh duduk dh sbb nak letak barang, tapi Mr Amin ckp kat zz i don't need to force myself utk amik, so takpayah. (maybe dia memang taknak bagi, idk). Alhamdulillah for my braveness, he gave me rm50 :*

Lepas duduk dekat seat, ha mulala kau akan nampak sapa kawan sapa tak. HAHA. if u know what i mean.

" zie boleh dah zie "
" zie rm50 ke zie? ha apa lagi "
" zie apa tu zie duit tu ziiee "
" zie "
" aip zie "
" duit banyak2 mcmni kena pecah "

Tak kesah pun yang mana yang memang member2 ckp tu, idc. Tapi yang ehh dtg dari celah mana tetiba nak meminta. wa. unbelievable. Quotes kat bawah ni zz jumpa kat twitter dan ianya sangat deep into the sea.

Dulu aku ada kapal, ramai nak menumpang. Sekarang aku kayuh sampan, sorang pun tak pandang. Esok aku hilang, orang ingat aku dah karam. Padahal masatu aku bawak kapal selam.


See u next entry. Time's up.