Monday, 24 July 2017

i'm not coming home

Balik lagi dengar cerita.
But not me.
#EastTravelPart2

Memandangkan raya pun dah habis tanpa sebarang entry untuk raya, so nak kita proceed dengan next thing ke nak jugak cerita pasal raya? ngehngeh

Ada la sorang dua request untuk raya. Okay nah kita buat sekali lalu and sikit.

Yang dapat masa raya aritu, Nuha dapat belajar buat kek lapis oreo yang turun menurun dari keluarga nenek belah ibu. Sebab as usual, kalau masa raya je my grandmother buat kek lapis untuk cucu2 dia sebab kitorg mmg gila kek tu, nak buat macam mana.

Bila raya rasa kek lapis wan, bila tak raya mcm mcm kek Nuha buat kt rumah.
Tapi tak semestinya kek la. Tapi tah ah, mcm tak complete au cuti tu tanpa mem-baking. eceh.

Selain dari belajar kek lapis, cm biasa la raya mmg best ah. Dh la homework pun takda sangat, and cm biasa ah angan2 nak hafal lebih 3 page jadi angan2 Mat Jenin je. Last2 dapat 2 je. Cukup la en?

Maybe habis dah kut pasal raya yang sangat sikit tu. Senanya ada je benda yang best nak share tapi aritu tengah sibuk update untuk entry raya tapi tetiba tertekan ctrl w. Ctrl W ni adalah satu benda yang korang buat dan yang menguntungkan segala benda. Try ah buat. Dh lepas raya pulak banyak nau benda nak buat, dengan PRSnya dengan examnya. Tah la.

FYI, exam kat sekolah Nuha dah lain. Dia mcm kat universiti skit. Cm contoh lecturer kata k ada quiz harini so takziah ah korg. Sama la situation dia dimana kitorg takda jadual exam, kalau esok kau ada exam sejarahmathsains tu ready2 la kerat kepala.

Untuk cuti khamis ni pulak, form 1 form 2 je yang balik. Tu pun ada je yang stay kat sekolah sbb hari sabtu kena dtg sekolah balik. Cm sekejap sangat ah. Sebab aritu katanya Ahad tu cuti. Tapi tah cene ada news ditundakan cuti tu masa bulan 9. Tah la nak.

See u next entry.